ProLogicFM - Firma autorizata pentru servicii ISCIR si VTP

Oferim Servicii de Verificare Tehnica Periodica (VTP) si ISCIR

Aceasta activitate este definita de prescriptia tehnica ISCIR (Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat) PT-A1/2010, ca fiind o activitate desfasurata periodic, odata la un interval de 2 ani, pentru a se constata daca microcentrala termica satisface conditiile de functionare, indeplinind astfel cerintele de asigurare a sigurantei si securitatii. Echipamentele care trebuie sa respecte ISCIR sunt aparatele cu puteri nominale de maxim 400kW.

Cerintele minime obligatorii ce intra sub incidenta ISCIR sunt grupate intr-un set de normative denumite Prescriptii Tehnice. Fiecare prescriptie tehnica ISCIR se aplica unei grupe de echipamente care, constructiv si functional, sunt asemanatoare. Conform autorizatiei ISCIR PT-A1/2010, domeniile de autorizare sunt legate de instalarea, montarea, repararea si intretinerea, si nu in ultimul rand de verificarea tehnica in utilizare a centralelor termice.

Etapele Verificarii Tehnice Periodice (VTP)

  • alimentarea aparatului cu combustibil gazos, apa si energie electrica;
  • verificarea etanseitatii circuitelor de combustibil gazos si de apa;
  • verificarea functionarii sistemelor de reglare si de protectie;
  • reglarea parametrilor de intrare in aparat;
  • reverificarea functiilor de reglare si protectie la cald (in functionarea normala a aparatului);
  • verificarea la cald a evacuarii gazelor de ardere, a tirajului si a etanseitatii circuitului de evacuare a gazelor de ardere;
  • aducerea aparatului in functionare la parametrii nominali si efectuarea verificarii arderii;
  • masurarea parametrilor de functionare si inregistrarea acestora in buletine, fise de masuratori etc. (in conformitate cu propriile proceduri) si, in mod obligatoriu, intr-un raport de verificare.
  • editarea, completarea C1 pentru prima revizie, iar apoi C2 pentru reviziile ulterioare aducerea aparatului in functionare la parametrii nominali si efectuarea verificarii arderii;
  • contrasemnarea raportului de verificare de catre utilizatorul final, care semnifica faptul ca acesta si-a asumat obligatiile privind utilizarea in continuare a aparatului numai in conditiile in care il va supune verificarilor tehnice periodice.

Aceste lucruri sunt necesare pentru a ne asigura ca aparatul satisface cerintele de functionare ISCIR in conditii de siguranta. Aceasta activitate nu acopera service-ul, reparatiile si piesele de schimb necesare.