Solutii si Servicii DDD - Deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
Servicii Profesionale DDD - Deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie - Preventive si Curative
In vederea protectiei activelor dumneavoastra ProLogicFM propune un program complet impotriva vectorilor si daunatorilor cu care va confruntati, in trei pasi, dupa cum urmeaza:
1. Dezinsectie: Dezinsectia este ansamblul mijloacelor si metodelor de prevenire si combatere a artropodelor, vinovate de vehicularea bolilor infecto-contagioase si parazitare pentru om si animale, sau generatoare de disconfort, cu substante specifice. Din punct de vedere practic, dezinsectia poate fi de doua feluri:
- preventiva (profilactica) - are scopul de a impiedica inmultirea si raspindirea daunatorilor, prin crearea de conditii nefavorabile dezvoltarii acestora. Trebuie sa aiba caracter permanent, de preferinta trimestrial.
- curativa (terapeutica sau de combatere) - urmareste distrugerea si indepartarea insectelor si artropodelor din unitatea asupra careia se actioneaza. Dezinsectie curativa se realizeaza la intervale repetate pentru distrugerea focarelor, fiind urmata de dezinsectia profilactica.
2. Deratizare: Deratizarea reprezinta un complex de masuri aplicate permanent in scopul distrugerii rozatoarelor daunatoare, vectoare de maladii transmisibile si/sau generatoare de disconfort.
Rozatoarele sunt mamiferele cele mai raspandite, reprezentind o treime din fauna globului. Soarecii si mai ales sobolanii sunt rezervoare de infectie si vectori, raspandind trichineloza, leptospiroza, bruceloza, febra aftoasa, gastroenterita virotica, antrax, toxinfectii alimentare etc.
Masurile de combatere sunt Preventivo-Profilactice-Defensive, realizandu-se prin impiedicarea patrunderii si stabilirii rozatoarelor in obiective, indepartarea surselor de apa si hrana, distrugerea locurilor de adapostire.
Substantele raticide folosite in actiunile de deratizare vor fi sub forma de momeli gata preparate de firma producatoare, pe suport cerealier si sub forma de baton cerat sau alte tipuri de momeli propuse. Momelile toxice se vor amplasa in locuri deschise, vor fi introduse in recipienti din material plastic ce vor purta inscriptia "Pericol de otravire" sau "Atentie otrava" pe care se va mentiona substanta folosita precum si numacrul de contact al prestatorului. Acestea sunt denumite statii de intoxicare.
3. Dezinfectie: Dezinfectia este o metoda de igienizare, constand in operatiuni de prevenire si combatere a bolilor infectioase si parazitare la om si animale, urmarindu-se distrugerea germenilor patogeni de pe suprafetele supuse acestei operatiuni. Dezinfectia previne dezvoltarea germenilor patogeni transmitatori de boli si combate raspandirea in masa a bolilor transmisibile.
Dezinfectia poate fi:
- preventiva (profilactica): are ca scop distrugerea eventualilor germeni patogeni sau conditionat parogeni, care in mod normal constituie microbismul local si se dezvolta continuu;
- de necesitate: aceasta se efectueaza pentru combaterea unor boli infectioase sau parazitare, din momentul inregistrarii primelor cazuri de boala si pana la lichidarea intregului focar. Dezinfectia profilactica completeaza curatenia, dar nu o suplineste si nu poate inlocui sterilizarea.
Dezinfectia este operatia care asigura distrugerea microrganismelor patogene si parazite si permite diminuarea la minim a florei saprofite, a carei multiplicare determina modificarea nefavorabila a insusirilor senzoriale sau a alterarii produselor. Se aplica spatiilor de productie alimentara dupa o prealabila spalare, depozitelor si echipamentului de protectie, precum si in zonele de trafic intens si in grupurile sanitare.